Pálavský Gulášfest zve soutěžní týmy k vaření

16.09.2013 22:22

Největší gulášový festival na jižní Moravě

už klepe na dveře a do kulinářského klání, které vypukne 19. října před mikulovských Hotelem Zámeček, se mohou hlásit soutěžní týmy.

Tradice největšího gulášového mezinárodního festivalu na jižní Moravě sahá až do roku 2008 a pravidelně se jí účastní přes třicet soutěžních týmů. „V kotlích amatérští i profesionální kuchaři z České republiky, Slovenska, Maďarska i Rakouska přímo před zraky návštěvníků a konzumentů navaří kolem čtyř tisíc porcí národních pochoutek,“ řekl Josef Ševčík, ředitel festivalu a majitel Hotelu Zámeček. K ochutnání budou mj. guláše – segedínský, kozí, vegetariánský, jelení, mexický, vinařský či námořnický, ale i guláš zlomených srdcí.

„Řád zlaté vařečky vyhraje ten tým, který ve stylovém oblečení a v nejhezčím stánku uvaří guláš, jehož vzhled, konzistence i křehkost masa osloví porotu nejvíce,“ doplnil Josef Ševčík.

Součástí gulášového festivalu bude také košt mladých vín ročníku 2013 pod ochrannou známkou moravské božolé a večer zahraje skupina Ščamba. „Chybět nebude ani tekoucí víno z kašny, soutěž o největšího jedlíka a gůlání sudu na čas,“ řekl Josef Ševčík.