Putování za pokladem pavlovských vinařů a obecní fašank | 17. - 19.2.2012 | Pavlov

17.02.2012 20:00

 

Netradiční outdoorový soutěžní program po vinných sklepech, cimbálová muzika

Vyzkoušejte si své smyslové schopnosti při poznávání vinných odrůd a to přímo ve vinných sklepích s výkladem vinařů, ochutnejte špičková přívlastková vína z mikulovské vinařské podoblasti a vyzkoušejte si praktické dovednosti vinařského cechu. Naučíte se jak víno degustovat, vybírat a nakupovat.
 
Podzim a konec roku je pro vinaře hektické období, ale uprostřed února je ta pravá chvíle, kdy nám mohou věnovat trochu svého času, ukázat sklepy a představit jak starší vína, tak i mladá vína ročníku 2011. Srdečně Vás zveme na program „Putování za pokladem pavlovských vinařů“, kde se dozvíte spoustu zajímavých informací i historek o vinařství v obci a ze zákulisí výroby vín. Vyzkoušíte si své smyslové schopnosti při poznávání vinných odrůd a to přímo ve vinných sklepích s výkladem vinařů. Ochutnáte špičková přívlastková vína z mikulovské vinařské podoblasti a vyzkoušíte si praktické dovednosti vinařského cechu (vinařův nos, vinařský rituál, lahvování vína, poznávání odrůd atd). Naučíte se jak víno správně degustovat, vybírat a nakupovat.Vítězové programu získají „Poklad pavlovského vinaře“. Pokladem je šest lahví selského vína vyráběného v malých šaržích. Víno je určeno pro výjimečné příležitosti, k archivaci a propagaci vinaře na soutěžích. Je zpravidla neprodejné. Tato kolekce je vždy doplněna třemi lahvemi kvalitní domácí pálenky.

 

Časový harmonogram programu:

Páteční večer 17. února můžete navštívit vinný sklep Hotelu Pavlov s degustací 6 druhů domácích pálenek a s vystoupením písničkářky Markéty Martincové (od 20:00 hod).

V sobotu 18. února, 10:30 hod, velký sál Hotelu Pavlov – seznámení s detaily programu, pravidly soutěže o „Putování za pokladem pavlovských vinařů“. Průvod masek obecního 'Fašanku'zavítá na nádvoří Hotelu Pavlov, kde proběhne i první soutěžní úkol a ochutnáte pravé domácí moravské koláčky a 'boží milosti'! 12:00 – 14:00 hod oběd menu a polední siesta

14:00 – 18:00 hod zahájení outdoorové části programu v jednotlivých sklepích, soutěžící navštíví postupně 5 vinných sklepů, kde v každém ochutnají čtyři vzorky vín a mimo jiné na ně čekají soutěžní úkoly s vinařskou tématikou
20:00-24:00 hod v hlavním sále Hotelu Pavlov, vyhlášení výsledků soutěže, předání pokladu, cimbálová muzika

 

Termín a místo konání akce:
17.2. - 19.2.2012
Hotel Pavlov, Klentnická 174, Pavlov

Více informací naleznete na  www.hotelpavlov.cz .

Více zábavních akcí naleznete na https://www.zazabavou.cz/.